A DALT

Antígona

DETAILS

Time: juliol 04, 2021 22:00
Location: Vinaròs Arena
Event Type: teatre
Organized By: El Desván

ABOUT TOUR

La companyia El Desván Producciones en coproducció amb el Festival Internacional de Teatre de Mèrida i el Teatre Espanyol, posa en escena aquest text teatral Antígona de l’autor i director mexicà David Gaitán.
Aquest projecte de col·laboració hispanomexicana compta a més amb el suport de l’ambaixada de Mèxic a Espanya.
El profund, intens i, per moments, devastador debat que planteja l’obra entre el poder absolut i la crueltat dels governants, representada pel contradictori rei Creont, i el deure de justícia i l’ètica d’Antígona.
En ple debat sobre la figura de la institució, aquesta tragèdia clàssica de les més emotives que s’hagen escrit mai, obre en canal emotives reflexions sobre el paper del poble davant la tirania, entre les lleis humanes i les divines, entre la llibertat i l’absolutisme inquisitorial.
Així ha estat al llarg dels segles, i no solament per a aquells que van arribar al poder des de la crueltat, sinó també en l’actualitat, com planteja el director mexicà David Gaitán, des del populisme que planteja els debats sense matisos, sense grisos.
Per això aquesta versió és de tan rabiosa actualitat, per damunt que el llenguatge utilitzat siga contemporani, com el vestuari, i fins i tot que Gaitán faça entonar i ballar a Antígona un rap.

Vinaròs Arts Escèniques

«Les ales de la imaginació ens fan lliures, en desplegar-les, descobrim un univers de somnis.»
Aracaladanza